
Hummusz alaprecept (4 adag)
Hozzávalók:
- 300 g spagetti (szükség esetén gluténmentes)
- 1 fej vöröshagyma
- kevés kókuszzsír
- 300 g spenót
- 200 ml növényi tejszín (vagy tejföl)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szerecsendió
- ízlés szerint: só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
A kókuszzsíron dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük rá az apróra vágott fokhagymát is. Dobjuk rá a spenótot, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá szerecsendiót, petrezselymet, majd várjuk meg, amíg a spenót megfonnyad. Közben a tésztát főzzük ki lobogó sós vízben, majd szűrjük le. A főzővizéből tegyünk el egy keveset. Öntsük a spenótra a növényi tejszínt, illetve egy keveset a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a tésztát, alaposan keverjük össze. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon, majd vegyük le a tűzről. Tálaláskor szórjunk rá (vegán) parmezánt.
