
A kiegyensúlyozott étrend alapja

Mitől feldolgozott egy élelmiszer?
A megfelelő táplálkozás elengedhetetlen az egészséges immunrendszer fenntartásához és a betegségek megelőzéséhez. Tápanyagokban gazdag ételek hiányában komoly egészségügyi kockázatnak lehetünk kitéve.
Az egészség szempontjából a legjobb étrendi összetevők a teljes értékű élelmiszerek.
Teljes értékű élelmiszerek alatt azokat a természetes állapotukban lévő, általában egy natúr összetevőből álló élelmiszereket értjük, amelyek semmilyen vagy minimális feldolgozáson esnek át, és hozzáadott mesterséges „adalékanyagot” nem tartalmaznak. Gyakorlatilag úgy fogyasztjuk őket, ahogyan a földből, a fáról a tányérunkra kerülnek.
Ezek az élelmiszerek teljesen épek, minden olyan kulcsfontosságú tápanyaggal, ásványi anyaggal és vitaminnal rendelkeznek, amelyek szükségesek a szervezet megfelelő működéséhez.
Sajnos a boltokban kapható modern élelmiszerek nagy része feldolgozott, mesterségesen előállított, az emberi szervezet számára haszontalan, ráadásul káros is, mivel tele van zsírral, cukorral és tartósítószerekkel.
A feldolgozási folyamatok során az értékes tápanyagok jellemzően elvesznek. A zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék egészségre gyakorolt pozitív, terápiás hatásának kiaknázásához a kulcs az, hogy úgy fogyasszuk őket, hogy kémiai összetételük ne változzon főzéssel, feldolgozással, mesterséges anyagok hozzáadásával.
Első körben lehet, hogy kivitelezhetetlennek tűnik, hogy az élelmiszereket ilyen formában fogyasszuk. Azonban, ha egy kis odafigyeléssel és tudatosan tett lépésekkel egyre több, és több teljes értékű élelmiszert vezetünk az étrendünkbe, széleskörű pozitív eredményeket fogunk látni és élvezni, beleértve az optimális energiát és a vitalitást is.
