
Spenótos tészta (4 adag)
Hozzávalók:
- 250 g főtt csicseriborsó (vagy konzerv)
- 3 ek tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- 1 ek extra szűz olívaolaj (elhagyható)
- 6 ek víz vagy csicserilé
- ízlés szerint: só, bors, őrölt kömény vagy római kömény
Elkészítés:
Minden hozzávalót összeturmixolunk, majd kedvünk szerint ízesítjük. Egyszerű, egészséges szendvicskrém vagy zöldség mártogatós.
Variációk:
- Aszalt paradicsomos hummusz: 150 g aszalt paradicsom (olajos), bazsalikom, oregánó, füstölt paprika ízlés szerint
- Sült répás hummusz: 2 db répa (200°C-on 20 percig sült), friss koriander vagy petrezselyem, füstölt paprika
- Tökmagos hummusz: 1 ek tökmagolaj, 1 marék tökmag
